epc-icon
BENG berekening

Onze ingenieurs gaan aan de slag met jouw BENG berekening cf. de NTA 8800. Hoge kwaliteit, korte levertermijnen en vaste prijzen.

Vanaf 1 januari 2021 wordt BENG de nieuwe eis voor alle nieuwbouw, zowel voor woningbouw als utiliteitsbouw. BENG staat voor “Bijna Energieneutraal Gebouw” en vervangt de EPC berekening om de energieprestatie van een gebouw te meten.

SMART Bouwexperts is gespecialiseerd in het maken van BENG berekeningen cf. NTA 8800. Wil je advies over het behalen van de norm? Schakel dan SMART Bouwexperts in om met een relatief lage investering het meeste rendement te realiseren.

 

Voor meer informatie over BENG kun je ook eens kijken op onze thema website bengberekening.nl.

BENG berekening woningbouw detailmethode tbv. aanvraag vergunning

Hierbij wordt een BENG berekening gemaakt op basis van de aangeleverde tekeningen. Hieruit komt een conceptberekening. Als de berekening niet voldoet overleggen we met de opdrachtgever eventuele aanvullende maatregelen waarmee de woning wel voldoet aan de BENG eisen en TOjuli. De afgeronde berekening wordt afgemeld en wij leveren u een BENG rapport met de afgemelde berekening en het voorlopig energielabel.

Bovenstaande BENG berekening (incl. voorlopig energielabel) is de berekening ten behoeve van de aanvraag omgevingsvergunning. In dit vroeg stadium is het, in tegenstelling tot voorheen met de EPC, noodzakelijk na te denken over de uitvoering van de woning.

Wij delen u wel al mede dat ten aanzien van het definitief energielabel (met bijbehorende BENG berekening) er in de uitvoering  informatie verzameld dient te worden met betrekking tot de bewijslast zoals foto’s, facturen etc. U kunt hierover in gesprek met de aannemer, deze bewijslast dient opgenomen te worden in het projectdossier. Om dit proces zorgvuldig te laten verlopen kunt u ook de bouwexperts van Smart Bouwexperts inschakelen om u bij dit proces te begeleiden.

Bewijslast is bij oplevering vereist van onder meer:

  • Rc-waarden type, dikte en aansluitingen
  • Uw-waarden kozijnen
  • Installaties

BENG berekening nodig voor de oplevering van uw woning? Stuur ons een mailtje en wij maken een persoonlijke offerte voor u.

BENG berekening utiliteitsgebouw detailmethode tbv. aanvraag vergunning

BENG Utiliteitsbouw heeft dezelfde opbouw als hierboven beschreven. In verband met de uiteenlopende vormen en soorten utiliteitsbouw is hier geen vaste prijs voor vast te leggen. Wij maken graag voor u een persoonlijke offerte.

 

BENG berekening nodig voor de oplevering van uw utiliteitsgebouw? Stuur ons een mailtje en wij maken een persoonlijke offerte voor u.

Wat kost het laten maken van een BENG berekening?

SMART Bouwexperts kan tegen scherpe tarieven een BENG berekening (omgevingsvergunning) voor u verzorgen of het opstellen van het definitieve energielabel. Afhankelijk van de procedure/ vraag zal een van onze bouwexperts u een offerte op maat sturen.

Voor een vrijstaande woning kunt u als indicatie € 425,00 excl. btw hanteren.

Wil je meer weten over BENG-berekeningen?

Kijk dan eens op onze thema website of  kun je contact opnemen met SMART Bouwexperts.

Bel +31 495 20 49 00 of stuur een e-mail naar info@smartbouwexperts.nl.

0