brandveiligheid
Brandveiligheid waarborgen en verbeteren

Brandveiligheid garandeer je middels de daarvoor geldende eisen in het Bouwbesluit. SMART Bouwexperts analyseert én adviseert.

Als je gaat bouwen of verbouwen, moet je aan de eisen van het Bouwbesluit voldoen. Ook met betrekking tot brandveiligheid worden er specifieke zaken genoemd; dit zijn wettelijke. De overheid wil door middel van deze eisen het volgende bereiken:

– De kans op een brand beperken.
– Branden beperken wanneer deze ontstaan.
– Een vluchtweg garanderen zodat men op een veilige plaats kan komen en slachtoffers worden voorkomen.
– Constructie garanderen voor vooraf bepaalde tijdsduur.

Brandveiligheid

Deze dienst is maatwerk, waardoor we geen vaste prijzen kunnen hanteren. Benieuwd naar deze dienst of wil je een prijsopgaaf ontvangen? Vraag meer informatie aan via de knop. Wij nemen binnen 5 werkdagen contact met je op.

Prijs indicatie: Op aanvraagVraag nu aan

Korte uitleg

Brandveiligheid

Als het om brandveiligheid gaat, is het Bouwbesluit de afgelopen jaren nauwelijks veranderd. Zo moet een brand binnen 15 minuten kunnen worden ontdekt en moeten de door de brand bedreigde personen en de brandweer worden gealarmeerd. Na deze alarmering moeten deze personen binnen 15 minuten kunnen vluchten en moet de brandweer aanwezig en operationeel zijn. Binnen 60 minuten na het ontstaan van een brand moet de brand onder controle zijn, ook moeten de door de brand bedreigde personen zijn gered. Om aan deze algemene uitgangspunten tegemoet te komen, dient men op de hoogte te zijn van de details en uitvoering om dit mogelijk te maken. Het is zaak om hier tijdens de bouw al aandacht voor te hebben.

Brandveiligheid en verschillende opdrachtgevers

Voor architecten kan SMART Bouwexperts beoordelen of aan de brand wet- en regelgeving wordt voldaan. Zo kunnen we kijken op welke manier er geld bespaard kan worden en welke aanpassingen er moeten worden gedaan. Voor vastgoedorganisaties kunnen we een brandscan maken van alle gebouwen, dit doen we volgens de NPR6059. Zo ontstaat er een overzicht van de gebouwen en onderdelen die niet aan de criteria voldoen.

Brandveiligheid volgens SMART Bouwexperts

SMART Bouwexperts is op de hoogte van de eisen uit het Bouwbesluit en helpt je bij het creëren van brandveilige situaties; zowel tijdens de ontwerpfase als bij een keuring achteraf. SMART Bouwexperts houdt veranderingen binnen het Bouwbesluit nauwlettend in de gaten en is op de hoogte van de laatste innovaties met betrekking tot brandveilig bouwen.

Wat kost het laten maken van een Brandveiligheids advies?

Brandveiligheidsadvies doet SMART Bouwexperts voor vaste prijzen. Wanneer je jouw opdracht voorlegt, wordt hier door middel van een offerte een concrete prijs voor gegeven. Op basis van de omvang wordt dit zo scherp mogelijk ingestoken.

Wil je meer weten over brandveiligheid? Dan kun je contact opnemen met SMART Bouwexperts.

Bereik ons telefonisch via +31 495 20 49 00 en per e-mail op info@smartbouwexperts.nl.

0