laserscanning
Laserscanning laten doen: wat kost het?

Met 3D-laserscanning kunnen wij bestaande bouwwerken tot op de millimeter scannen, waarna SMART Bouwexperts de ruwe data verwerkt naar een Pointcloud-model of 3D (BIM)-model.

Laserscannen verkleint het risico op interpretatie- en meetfouten. Daarnaast kan een 3D-scan gebruikt worden als onderlegger (pointcloud) voor tekenprogramma´s en hoef je nooit meer terug naar een locatie omdat er meetgegevens ontbreken. SMART Bouwexperts is gespecialiseerd in laserscanning en kan jouw gebouw tot op de millimeter meten; daarnaast kunnen we een 3D-scan gebruiken voor vervolgwerkzaamheden.

Laserscanning

Deze dienst is maatwerk, waardoor we geen vaste prijzen kunnen hanteren. Benieuwd naar deze dienst of wil je een prijsopgaaf ontvangen? Vraag meer informatie aan via de knop. Wij nemen binnen 5 werkdagen contact met je op.

Prijs indicatie: Op aanvraagVraag nu aan

Korte uitleg

Wat is laserscanning?

Laserscanning maakt het mogelijk om een bestaande situatie tot in het kleinste detail in kaart te brengen. Op deze manier ontstaat een werkelijk beeld en wordt de kans op fouten verkleind. Meetgegevens worden met laserscanning verzameld door de afstand vanaf het meetpunt tot de laser te meten op een bepaalde coördinaat. Laserscanning is dan ook een zeer nauwkeurige manier om gebouwen of terreinen in kaart te brengen. Een 3D-scan is voor diverse doelen inzetbaar door de grote nauwkeurigheid van de metingen. Iemand die nog nooit een 3D-scan heeft gezien, zal verbaasd zijn over de fantastische resultaten die met deze techniek worden neergezet.

Iedereen denkt dat laserscannen een duur alternatief is voor traditioneel inmeten, maar laserscannen is niet duurder dan traditioneel inmeten. De kans op meetfouten of vergeten maten waardoor teruggegaan moet worden naar de locatie maken het dat laserscannen een concurrerend alternatief is.

Wat is een pointcloud?

Om digitaal in te meten is het noodzakelijk om meerdere scans te maken. Deze scans worden gekoppeld en realiseren een resultaat dat tot op 2 millimeter nauwkeurig is. De combinatie van deze meetpunten die uit deze scans voortkomt wordt een pointcloud genoemd en is de basis of aanvulling van een BIM-model.

Hoe past SMART Bouwexperts laserscanning toe?

Uit ervaring weet SMART Bouwexperts dat het maken van fouten geld kost. Door laserscannen wordt een uiterst accuraat 3D model gemaakt van het gebouw dat als onderlegger (pointcloud) dient voor de verdere uitwerking, hierdoor worden fouten op het gebied van maatvoering en oppervlaktes gereduceerd.

Vooraf aan een laserscan wordt samen met jou duidelijk geïnventariseerd welke informatie je in kaart gebracht wilt hebben. Zo kunnen wij een scan kunnen leveren die precies op maat is.

Wil je meer weten over laserscanning? Dan kun je contact opnemen met SMART Bouwexperts.

Bereik ons telefonisch via +31 495 20 49 00 en per e-mail op info@smartbouwexperts.nl.

0