Bouwkundig tekenwerk

epc-icon
bouwtekening

Het aanvragen van een omgevingsvergunning vereist dat er duidelijk bouwkundig tekenwerk wordt gemaakt, gevelaanzichten plattegronden, doorsneden en details.  Deze tekeningen zijn vervolgens een leidraad voor het gehele bouwproces.

SMART Bouwexperts levert bouwkundig tekenwerk conform de geldende normen, van hoge kwaliteit en voor een scherpe prijs.

Jouw ontwerp wordt door ons uitgewerkt tot de benodigde tekeningen voor de aanvraag van een omgevingsvergunning. Zijn er daarna ook werktekeningen benodigd? Ook deze kunnen wij voor jou verzorgen.

Omgevingsvergunning-tekening/bestektekening

Als je een omgevingsvergunning gaat aanvragen, is het belangrijk dat er tekeningen worden aangereikt. Zelfs wanneer er vergunningsvrij zal worden gebouwd, is het noodzakelijk om bouwkundige tekeningen te laten maken. De gemeente kan namelijk om deze tekeningen vragen om te kijken wat je gaat bouwen en of dit voldoet. Daarnaast zijn de tekeningen nodig voor het opvragen en vergelijken van offertes van aannemers en/of leveranciers.

Bij verbouwingen wordt er vaak een tekening van het bouwwerk in de huidige situatie bijgevoegd om te laten zien welke verandering er plaatsvinden. Een bestektekening wordt over het algemeen 1:100 getekend.

De noodzaak van een bestektekening in het kort:

  • Er kunnen offertes worden opgevraagd bij de verschillende aannemers.
  • Zowel de opdrachtgever als de opdrachtnemer zijn beschermd.
  • Over de manier van werken en materialen kunnen geen misverstanden bestaan.

Splitsingstekening

Heb je een groot pand en wil je dit pand splitsen? In dat geval dient er een splitsingsvergunning aangevraagd te worden op basis van de splitsingstekening. SMART Bouwexperts weet dat het aanvragen van een splitsingsvergunning een tijdrovende klus is. En dat er soms meer bij komt kijken dan alleen de tekeningen, denk hierbij bijv. aan brandveiligheid, bouwbesluit enz.. Wij weten precies wat te maken en hoe deze procedure loopt. Wil je twee losse ruimtes samenvoegen? Dan heb je een samenvoegingsvergunning nodig, met beide vergunningen kan SMART Bouwexperts je helpen.

Bouwtekeningen digitaliseren

Van bestaande gebouwen zijn vaker geen digitale tekeningen beschikbaar. Als je gaat verbouwen, verhuren of verkopen is het raadzaam om tekeningen daarom te digitaliseren. De tekeningen zijn meestal wel bij het gemeentearchief op te vragen maar zijn dan kopieën/scans van witdrukken. Wij kunnen deze tekeningen digitaal reproduceren. Zijn de tekeningen niet meer te verkrijgen? Dan kan SMART Bouwexperts je helpen bij het professioneel inmeten van jouw object middels bijv. laserscannen.

SMART Bouwexperts en tekenwerk

Er is tegenwoordig één vergunning waarin alles samenkomt: de omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning bestaat uit: wonen, monumenten, bouwen, ruimte, natuur en milieu. Als je iets gaat slopen of (ver)bouwen heb je een omgevingsvergunning nodig. Wij kunnen deze vergunning op een efficiënte manier voor je aanvragen, waardoor wij dit voordeliger doen dan andere partijen. Tegelijk blijft de kwaliteit van de aanvraag op één staan en worden nagenoeg al onze aanvragen gehonoreerd.

Omgevingsvergunning

Tekenwerk verzorgen wij voor allerlei partijen. Denk aan particulieren, aannemers, adviesbureaus en architecten. Wij doen dit vanaf het concept tot het definitieve ontwerp en helpen je met de tekeningen die je voor een omgevingsvergunning nodig hebt. Heb je werktekeningen voor je aannemer nodig? Ook daar kan SMART Bouwexperts je bij helpen. Wij maken de volgende tekeningen:

  • omgevingsvergunning tekeningen (gevels, plattegronden, doorsneden, details);
  • bestektekeningen (gevels/aanzichten, plattegronden, doorsneden, details);
  • detailtekeningen;
  • werktekeningen  (gevels/aanzichten, plattegronden, doorsneden, details);
  • situatietekeningen.
Terug naar boven