Overige -berekeningen

epc-icon
bouwtekening

Bouwfysische berekeningen laten maken
Onze ingenieurs gaan aan de slag met jouw Bouwfysica vraagstuk. Hoge kwaliteit, korte levertermijnen en vaste prijzen.

SMART Bouwexperts kan je van diverse berekeningen en adviezen voorzien op het gebied van Bouwfysica. Deze adviezen en berekeningen kun je door SMART Bouwexperts laten uitvoeren omdat je graag inzicht krijgt in hoe een gebouw of ontwerp presteert of omdat je het nodig hebt voor een aanvraag omgevingsvergunning. Wij zorgen ervoor dat je snel de juiste adviezen en/of berekening krijgt en zijn natuurlijk op de hoogte van de laatst geldende normen en methodes waarmee deze worden uitgevoerd.

Daglichtberekening

Om te bepalen of een ruimte voldoende daglicht binnen krijgt moet de equivalente daglichtoppervlakte (Ae) per verblijfsruimte berekend worden en vervolgens op verblijfsgebied niveau.

RC-waarde berekeningen

Om te bepalen of een ruimte voldoende daglicht binnen krijgt moet de equivalente daglichtoppervlakte (Ae) per verblijfsruimte berekend worden en vervolgens op verblijfsgebied niveau.

U-waarde berekeningen

Voor ramen en deuren is een maximale U-waarde vastgesteld. U kunt door ons de U-waarde laten berekenen van een “transparante” constructie (raam/kozijn/deur).

Ventilatieberekening

Voor het aanvragen van een omgevingsvergunning moet je kunnen aantonen dat je nieuwbouwwoning of nieuwbouw bedrijfspand voldoet aan de door het bouwbesluit geeisde ventilatie capaciteit. De ventilatie berekening/eis heeft als belangrijkste doel om een evenwichtige ventilatie te krijgen in oa. de verblijfsruimten, badkamers, toiletten.

Bouwfysica

Bouwfysica is een breed begrip en vormt een groot deel van ons dienstenaanbod. Daarom hebben we het onderverdeeld in drie thema’s waarin wij je van dienst kunnen zijn.

  • Bouwfysica van het buitenmilieu
    Bouwfysica van het buitenmilieu is: windhinder, bezonning, luchtkwaliteit, geluidsbelasting als gevolg van weg- en railverkeerslawaai.
  • Bouwfysica van de gebouwschil
    Denk aan een variatie van zaken die te maken hebben met de gebouwschil. U-waarde berekeningen, Rc-berekeningen, psi-waarde (lineairewarmtedoorgang door bouwkundige details), hygrische beoordeling van gevel- en dakconstructies en koudebrugberekeningen (f-factor).
  • Bouwfysica van het binnenmilieu
    Allerlei bouwaspecten hebben te maken met het binnenklimaat. Denk aan: optimale koeling of verwarming, ventilatie, tocht, akoestiek en voldoende daglicht. Stuk voor stuk aspecten die te maken hebben met het binnenklimaat.

Wat doet SMART Bouwexperts op het gebied van bouwfysica?
SMART Bouwexpert brengt adviezen uit en maakt alle relevante berekeningen die te maken hebben met bouwfysica. Wil je meer weten over bouwfysica? Dan kun je contact opnemen met SMART Bouwexperts. Bel+31 495 204900 of stuur een e-mail naar info@smartbouwexperts.nl.

Terug naar boven