EPA-A & EPA-U

epc-icon
bouwtekening

Een EPA-W adviseur helpt je bij het in kaart brengen van de energiezuinigheid van een gebouw. Op basis daarvan wordt een Energie-Index-rapportage gemaakt; deze geeft de Energie-Index weer. Een energielabel kan voor allerlei toepassingen worden ingezet, daarnaast stelt de overheid het energielabel verplicht en ben je genoodzaakt om een EPA-W adviseur in te zetten. SMART Bouwexperts is gecertificeerd als EPA-W adviseur en kan je van dienst zijn met het uitbrengen van een Energie-Index-rapportage. Na het voorbereidende werk en een grondige analyse wordt een energielabel toegekend.

Wat is een EPA-W advies?

Door middel van de Energie-Index kan er nauwkeurig worden bepaald hoe energiezuinig een woning is. Een EPA-W advies waarmee je een Energie-Index-rapportage kunt maken, gebruikt zo´n 150 gegevens om hiertoe te komen. Denk aan vaste gegevens als afmetingen van vloeren, daken, ramen, deuren en de eigenschappen (zoals isolatiewaarde) van deze onderdelen; daarnaast is de installatie een belangrijk onderdeel.

Er zijn twee manieren om een energielabel krijgen:

  • Via de website energielabelvoorwoningen.nl kan een woningeigenaar een energielabel aanvragen door 10 kenmerken van de betreffende woning op te geven. Vervolgens wordt daar het nodig bewijsmateriaal voor aangeleverd. Daarna keurt een deskundige of de gegevens kloppen.
  • Je kunt een energieadviseur inschakelen, deze kan vervolgens een Energie-Indexberekening ten uitvoer brengen. Deze methode wordt met name voor verhuurders van woningen onder de liberalisatiegrens toegepast.

Maatwerkadvies

Als bevoegd EPA-adviseur kunnen we een maatwerkadvies uitbrengen, hierin zetten wij op een rij op welke manieren je allemaal energie kunt besparen. Vervolgens geven wij aan met welke aanpassingen je de grootste besparing kunt maken en op welke minder. Maar ook de kosten en terugverdientijd van de aanpassing worden aangegeven. Ook kan het zo zijn dat het wooncomfort met één van de maatregelen wordt verbeterd. Ook dit wordt door een EPA-adviseur aangegeven, denk aan minder geluidsoverlast vanaf de straat, minder tocht in de woning of een beter thermisch comfort.

Waarom een EPA-W-advies laten maken door SMART Bouwexperts?

SMART Bouwexperts is gecertificeerd om EPA-W-advies te maken en kan dit ook op grote schaal en een efficiënte manier doen tegen een scherp tarief. Onze experts gaan graag voor je aan de slag.

Onze ingenieurs gaan aan de slag met jouw EPA-U advies of label. Hoge kwaliteit, korte levertermijnen en vaste prijzen.

Wanneer je de energieprestatie van een bedrijfsgebouw inzichtelijk wilt maken, is daar een
EPA-U-energielabel voor nodig. SMART Bouwexperts is gecertificeerd in het toekennen van EPA-U-energielabels. Wij kunnen de prestaties van jouw gebouw analyseren en op basis daarvan een energielabel uitbrengen.

EPA-U berekening

Deze dienst is maatwerk, waardoor we geen vaste prijzen kunnen hanteren. Benieuwd naar deze dienst of wil je een prijsopgaaf ontvangen? Vraag meer informatie aan via de knop. Wij nemen binnen 5 werkdagen contact met je op.

Prijs indicatie op aanvraag.  

Wat is een EPA-U label?

Elk utiliteitsgebouw dat opnieuw wordt verhuurd of verkocht, dient te beschikken over een energielabel. Het energielabel moet duidelijk zichtbaar voor iedereen worden opgehangen. Als je dat niet doet, riskeer je een boete. In een centrale database staan alle gegevens met betrekking tot energielabels opgeslagen, zo kunnen belanghebbenden zien of er een registratie is. SMART Bouwexperts kan als bevoegd adviseur energielabels aan- en afmelden.

Maatwerkadvies van EPA-adviseur

Een EPA-adviseur kan maatwerk-advies uitbrengen en zo precies aangegeven waar je energie op kunt besparen. Daarnaast kan de adviseur aangeven waarin je het best in kunt investeren en hoe dit kan worden terugverdiend. Vormen de maatregelen een meerwaarde voor het gebouw in andere opzichten? Ook dan zal dat uitgebreid worden aangegeven. Denk aan geluidsoverlast van buiten die wordt beperkt, een verbetering van het thermisch comfort of een vermindering van tocht.

Waarom een EPA-U advies laten maken door SMART Bouwexperts?

Het laten maken van een EPA-U-advies maakt het mogelijk om de energieprestaties van een gebouw inzichtelijk te maken. Zo kan een gebouw worden vergeleken met andere gebouwen en kan er overwogen worden om een labelsprong te maken. SMART Bouwexperts begrijpt dat het laten maken van een EPA-U advies niet alleen een verplichting is. Het maakt de energieprestaties van jouw gebouw inzichtelijk en schept mogelijkheden om een verbeterslag te maken. SMART Bouwexperts heeft een achtergrond in de bouwwereld en is gespecialiseerd in duurzaamheid, waardoor de experts je uitvoerig over EPA-U kunnen informeren.

Terug naar boven