epa-w
EPA-W berekening laten maken

Een EPA-W adviseur helpt je bij het in kaart brengen van de energiezuinigheid van een gebouw. Op basis daarvan wordt een Energie-Index-rapportage gemaakt; deze geeft de Energie-Index weer. Een energielabel kan voor allerlei toepassingen worden ingezet, daarnaast stelt de overheid het energielabel verplicht en ben je genoodzaakt om een EPA-W adviseur in te zetten. SMART Bouwexperts is gecertificeerd als EPA-W adviseur en kan je van dienst zijn met het uitbrengen van een Energie-Index-rapportage. Na het voorbereidende werk en een grondige analyse wordt een energielabel toegekend.

EPA-W berekening

Deze dienst is maatwerk, waardoor we geen vaste prijzen kunnen hanteren. Benieuwd naar deze dienst of wil je een prijsopgaaf ontvangen? Vraag meer informatie aan via de knop. Wij nemen binnen 5 werkdagen contact met je op.

Prijs indicatie: Op aanvraagVraag nu aan

Korte uitleg

Wat is een EPA-W advies?

Door middel van de Energie-Index kan er nauwkeurig worden bepaald hoe energiezuinig een woning is. Een EPA-W advies waarmee je een Energie-Index-rapportage kunt maken, gebruikt zo´n 150 gegevens om hiertoe te komen. Denk aan vaste gegevens als afmetingen van vloeren, daken, ramen, deuren en de eigenschappen (zoals isolatiewaarde) van deze onderdelen; daarnaast is de installatie een belangrijk onderdeel.

Er zijn twee manieren om een energielabel krijgen:

– Via de website energielabelvoorwoningen.nl kan een woningeigenaar een energielabel aanvragen door 10 kenmerken van de betreffende woning op te geven. Vervolgens wordt daar het nodig bewijsmateriaal voor aangeleverd. Daarna keurt een deskundige of de gegevens kloppen.
– Je kunt een energieadviseur inschakelen, deze kan vervolgens een Energie-Indexberekening ten uitvoer brengen. Deze methode wordt met name voor verhuurders van woningen onder de liberalisatiegrens toegepast.

Maatwerkadvies

Als bevoegd EPA-adviseur kunnen we een maatwerkadvies uitbrengen, hierin zetten wij op een rij op welke manieren je allemaal energie kunt besparen. Vervolgens geven wij aan met welke aanpassingen je de grootste besparing kunt maken en op welke minder. Maar ook de kosten en terugverdientijd van de aanpassing worden aangegeven. Ook kan het zo zijn dat het wooncomfort met één van de maatregelen wordt verbeterd. Ook dit wordt door een EPA-adviseur aangegeven, denk aan minder geluidsoverlast vanaf de straat, minder tocht in de woning of een beter thermisch comfort.

Waarom een EPA-W-advies laten maken door SMART Bouwexperts?

SMART Bouwexperts is gecertificeerd om EPA-W-advies te maken en kan dit ook op grote schaal en een efficiënte manier doen tegen een scherp tarief. Onze experts gaan graag voor je aan de slag.

Wat kost het laten maken van een EPA-W advies?

Voor het maken van een EPA-W label of advies gelden vaste tarieven; deze vind je op onze website. Daar vind je ook verschillende pakketten met combinaties van de berekeningen die wij voor jou kunnen verzorgen. Zo kun je in één keer bestellen wat je nodig hebt.

Wil je meer weten over het laten maken van een EPA-W advies? Dan kun je contact opnemen met SMART Bouwexperts.

Bereik ons telefonisch via +31 495 20 49 00 en per e-mail op info@smartbouwexperts.nl.

0