phpp
PHPP berekening laten maken

Onze ingenieurs gaan de slag met jouw PHPP-berekening. Hoge kwaliteit, korte levertermijnen en vaste prijzen.

PHPP-berekeningen zijn in de jaren 90 van de vorige eeuw bedacht om tijdens de ontwerpfase de energievraag van gebouwen te bepalen. Zo kunnen de juiste beslissingen worden genomen om een gebouw energie-efficiënt te maken. Een PHPP-berekening is geschikt voor elk bouwproject, ook voor renovaties. SMART Bouwexperts is op de hoogte van de laatste bouwmaterialen en installatietechnieken om PHPP-berekeningen en de warmtevraag nauwkeurig en efficiënt te kunnen berekenen.

PHPP staat voor PassiefHuis ProjectenrekenPakket, door middel van dit berekeningsprogramma is het mogelijk om de energiezuinigheid van een gebouw in de concept-/ontwerp fase te achterhalen. Dit speciaal ontwikkelde programma is een berekeningsprogramma dat door een van ons kan worden gebruikt, om te toetsen aan de vastgestelde criteria van PHPP kunnen vervolgens onderbouwde beslissing worden gemaakt. Je kunt een PHPP tevens gebruiken voor het realiseren van zeer energiezuinige gebouwen. Als dit al tijdens het ontwerpproces wordt meegenomen, is de kans dat aan deze criteria wordt gedaan een stuk groter.

PHPP-Berekening

PHPP-berekeningen zijn in de jaren 90 van de vorige eeuw bedacht om tijdens de ontwerpfase de energievraag van gebouwen te bepalen. Zo kunnen de juiste beslissingen worden genomen om een gebouw energie-efficiënt te maken. Een PHPP-berekening is geschikt voor elk bouwproject.

Prijs indicatie: €450.00 - €562.50Vraag nu aan

Korte uitleg

Wat is een PHPP berekening?

Per jaar heeft een passiefhuis een energiebehoefte voor het verwarmen van de ruimte. Bij nieuwbouw zit hier een maximum van 15 kWh per mgebruiksoppervlak op. Bij renovaties is deze energiebehoefte 25 kWh per m2. Wanneer je dit doorrekent, komt dit neer op vierkante 1,5 kuub gas per m2 gebruiksoppervlak (LET OP! Bij nieuwbouw mag er geen gasaansluiting meer worden aangevraagd). Een passiefhuis zal tot twaalf keer minder energie gebruiken dan een woning die al bestaat. Een passiefhuis zal vier tot vijf keer minder gebruiken dan waar de nieuwbouwwoning standaard nu op ligt volgens het bouwbesluit

De PHPP-berekening is enorm nuttig en een ideaal instrument wanneer er een passiefhuis ontworpen wordt. De zeer uitgebreide PHPP-berekening kan namelijk op een zeer nauwkeurige manier berekenen wat het te verwachten energieverbruik zal zijn. Ook kan op deze manier de kwaliteit, het comfort en de luchtdichtheid van de woning op de juiste manier worden gemeten. Door middel van de PHPP is het mogelijk om volgens meetbare eisen de kwaliteit van het passiefhuis te garanderen.

Certificering van een Passiefhuis-project

Een Passiefhuis-project kun je laten certificeren. Dit kan door je PHPP-berekening vooraf te laten maken en de meetgegevens te overleggen aan een instituut. Als een woning is gerealiseerd, dienen ook gegevens van luchtdichtheidsmetingen overhandigd te worden. Passiefbouwen.nl geeft deze certificaten uit in Nederland.

PHPP in verhouding tot EPC

PHPP-berekeningen wegen niet mee bij het aanvragen van een omgevingsvergunning bij de gemeente. Bij de gemeente wil men een EPC-/EPG berekening zien  en voldoe je met alleen een PHPP-berekening niet aan de eisen.

Al voor het voorlopige ontwerp wordt er aangeraden om een eerste PHPP-berekening te laten maken. Voor waardes die nog niet ingevuld kunnen worden, worden standaardwaarden aangehouden. Een PHPP-berekening geeft een indicatie van de warmtevraag als deze in het begin van het proces wordt gemaakt. Dit geeft echter wel de gelegenheid om nog wijzigingen aan te brengen als deze aan de orde zijn. Denk aan het veranderen van het isolatiepakket of de gevel. Met de architect en jouw persoonlijke adviseur kun je dit verder bespreken.

Waarom laat je een PHPP berekening maken door SMART Bouwexperts?

Onze experts berekenen jouw PHPP met de laatste software van Passiefhuis-berekeningen. Zo weet je zeker dat je aan de criteria voldoet en de PHPP-berekening juist is.

Wat kost het laten maken van een PHPP berekening?

Voor het maken van een PHPP-berekening gelden vaste tarieven; deze vind je op onze website. Daar vind je ook verschillende pakketten met combinaties van de berekeningen die wij voor jou kunnen verzorgen. Zo kun je in één keer bestellen wat je nodig hebt.

Wil je meer weten over het laten maken van een PHPP berekening? Dan kun je contact opnemen met SMART Bouwexperts.

Bereik ons telefonisch via +31 495 20 49 00 en per e-mail op info@smartbouwexperts.nl.

0